Relatie-begeleiding

Relatiepatronen inzichtelijk en voelbaar gemaakt

Langere of kortere tijd geleden zijn jullie een relatie gestart. Met mooie verwachtingen en de beste bedoelingen. Wanneer er door welke duidelijke of sluipende oorzaak dan ook, verwijdering, verkilling of verharding in de relatie optreedt, kunnen jullie middels relatietherapie de vinger op de zere plek leggen.

VerbindingVerhelderd worden de patronen die gaandeweg zijn ontstaan. Patronen van aanvallen, verdedigen, claimen, ontwijken en terugtrekken waardoor het oorspronkelijke liefdevolle contact is verworden tot sleur, (stille) verwijten en ruzie. De nadruk is komen te liggen op wat er onderling niet goed gaat. Met alle consequenties van dien voor de dagelijkse omgang met elkaar, voor de sfeer, voor de gesprekken, voor de intimiteit en voor de seksualiteit. Door gegroeide verstoringen kan de liefde niet meer stromen.

De sessies bieden de gelegenheid om voor jezelf en met elkaar te ontdekken wat er tussen jullie speelt. We verkennen wat de onderliggende pijnpunten zijn en hoe jullie hierover tot een constructief gesprek kunnen komen.

Jullie zullen in gesprek en in verhelderende oefenvormen gevoelsmatig ervaren hoe en wanneer jullie in of uit contact zijn. We werken aan het herkennen en herstellen van de relationele verbinding en welke voor jullie specifieke ingrediŽnten hiervoor nodig zijn. Met als streven het gezamenlijk toewerken naar en opbouwen van een gelijkwaardig en veilig contact, waarin jullie liefde weer kan stromen.

Ik werk vanuit de basis van de haptonomie en haptotherapie, aangevuld met EFT, (Emotionally Focused Therapy), contextuele therapie en non-violent communication, oftewel verbindende communicatie.

KoppelpoortHet mooie aan deze ervaringsgerichte relatietherapie is dat jullie beiden, als koppel en individueel, aan den lijve kunnen ervaren waar jullie relatie jullie belemmert. En jullie met name kunnen oefenen met hernieuwde vormen van onderling contact.